Intervencions Energètiques al Gironès

Nom del projecte: Intervencions Energètiques al Gironès
Gener 2014 - En curs.
Pressupost total: 5223,61 €
Beneficiaris:
  • FAMÍLIES VULNERABLES USUÀRIES DELS SERVEIS SOCIALS BÀSICS A LA COMARCA DEL GIRONÈS
Xarxes socials :

Descripció

Aquest projecte ofereix un servei continu per part d’un tècnic professional a famílies vulnerables que són usuàries dels serveis socials bàsics. Es realitzen intervencions d’optimització energètica i assessorament en contractació d’energia en llars vulnerables de 26 dels municipis de la comarca del Gironès.

El naixement del projecte va ser motivat per la detecció d’un elevat increment de demandes de pagament de factures dels subministraments energètics als serveis socials del Consell Comarcal i el Consorci de Benestar Social del Gironès. Per aquesta raó, es va considerar necessari iniciar un projecte específic per millorar l’eficiència i el confort energètic a les llars de les famílies vulnerables i, alhora, es reduís la seva despesa econòmica destinada al pagament de la factura energètica.

Objectius

  • Combatre de forma activa la pobresa energètica a la comarca del Gironès.

Participació d'Ecoserveis

Des d’Ecoserveis oferim un doble servei, tant als usuaris del projecte com als professionals de Serveis Socials.

D’una banda, assessorem de manera personalitzada els usuaris per tal que millorin els seus hàbits energètics i els ajudem a comprendre les seves factures energètiques. També instal·lem materials de baix cost a les seves llars per tal de millorar l’aïllament i l’eficiència energètica dels habitatges. Quan és necessari, també instal·lem monitors energètics. Per exemple, en casos de xifres de consum extrañament elevades.

D’altra banda, fem formacions als professionals de Serveis Socials per tal que millorin els seus coneixments i capacitats en l’àmbit energètic. També realitzem formacions obertes a la ciutadania.

Projectes relacionats

Resultats aconseguits

Vulnerables del Gironès han millorat el seu comportament energètic 181LLars
S'han estalviat una mitjana de 270 € anuals per llar durant 2016 i 252 € el 2017

Imatges del projecte

Project manager

Abast del projecte

Catalunya