ICLEI visita Barcelona per conèixer els avenços de Climate Ready BCN i l’ús de noves tecnologies per prevenir i adaptar-se al Canvi Climàtic

La setmana passada vam rebre la visita i ens vam reunir amb els representants del Fons d´Acció ICLEI per discutir la implementació del projecte Climate Ready BCN.

Intercanvi d'experiències a l'Smart City Expo

El dimarts 7 de novembre, membres del projecte Climate-Ready BCN van participar en un intercanvi de coneixements entre projectes del Fons d’Acció 2.0 d’ICLEI sobre l’ús de tecnologies basades en Intel·ligència Artificial a l’Smart City Expo World Congress.

Representants d’Ecoserveis, ABD, CIMNE i l’Ajuntament de Barcelona van estar presents juntament amb membres del projecte DigiCityClimate i del Fons d’Acció ICLEI per discutir els reptes, els aprenentatges i els èxits en relació amb la tecnologia, la recopilació de dades, les fonts de dades i les metodologies basades en IA planificades i adoptades per assolir els objectius del projecte. El grup va compartir els obstacles i reptes trobats fins ara en el desenvolupament del projecte i les possibles solucions i aprenentatges aconseguits a partir d’aquests reptes. A més, hi va haver temps per intercanviar idees i bones pràctiques entre els dos projectes i ICLEI per compartir informació i trobar formes de col·laboració i suport mutu.

Visita al PAE

Dijous 9 de novembre es va centrar a conèixer més en profunditat la situació a Barcelona dels drets energètics i els serveis que es presten dins dels Punts d’Assessorament Energètic (PAE) que ofereix l’Ajuntament de Barcelona coordinats per Ecoserveis i ABD dirigits a la població en situació de vulnerabilitat. Els representants d’ICLEI van visitar el punt de coordinació dels PAE i van conèixer els serveis que ofereixen, com els professionals organitzen l’atenció a la ciutadania i les necessitats que es poden cobrir amb l’actualització de l’App La meva Energia. També van tenir l’oportunitat d’assistir a una sessió de codi-disseny sobre la identitat visual del projecte i la seva adaptació a l’App La Meva Energia. L’equip d’ICLEI va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà l’atenció que es presta al PAE de Nou Barris, un dels barris més empobrits de Barcelona.

Amb aquesta visita, l’equip d’ICLEI va poder conèixer més de prop la realitat de Barcelona i les accions de prevenció i suport a les persones afectades per la pobresa energètica i les capacitats del projecte Climate Ready BCN per ajudar els serveis actuals i millorar les accions de la ciutat per prevenir i adaptar-se als efectes del Canvi Climàtic.

Tags: