30 anys treballant per un nou model energètic

Aquest 2022 fa 30 anys que Ecoserveis, una entitat sense ànim de lucre, veia la llum a Barcelona. Era el 1992 i els seus fundadors (Xavier Traver, Joaquim Corominas i Pep Puig, tots ells professors en la Universitat Autònoma de Barcelona i socis fundadors de la cooperativa Ecotecnia), tenien per objectiu crear una nova entitat per a poder desenvolupar projectes europeus d’educació en energia.

I és que 1992 va ser un any clau per a la visibilització de la sostenibilitat i el medi ambient. Va ser precisament quan, en les negociacions internacionals i en la agenda global, es va començar a incorporar per primera vegada el concepte de sostenibilitat.

En aquests 30 anys Ecoserveis s’ha consolidat com a referent dins el sector. En 1998 va tenir lloc el Primer Fòrum de l’Energia Sostenible i el 2012 l’entitat va ser pionera a començar a tractar el debat de la pobresa energètica i a començar a actuar per a erradicar-la. Amb el temps, els objectius de l’entitat han virat per a centrar-se en el desenvolupament de serveis i projectes d’assessorament dins de l’àmbit de les energies renovables, l’ús eficient de l’energia i la pobresa energètica.

Al llarg d’aquests anys, no sols ens hem sumat a projectes d’àmbit local, estatal i europeu; també hem reforçat la nostra implicació en xarxes i grups de treball en multitud de disciplines diferents.

Actualment, dos dels seus fundadors Pep Puig i Joaquim Corominas continuen vinculats a través de la Junta Directiva de l’entitat, exercint les funcions de secretari i vocal, respectivament. L’equip ha crescut i ja som moltes les que treballem dia a dia per a un nou model energètic més just, igualitzari i sostenible!