Esdeveniment de llançament del Portal d’Assessorament per a la Pobresa Energètica 2021 – Registreu-vos avui mateix

Una transició socialment justa cap a una Unió Europea neutra en emissions de carboni en 2050 és un dels objectius principals del Tracte Verd Europeu. Això és encara més important en el context actual de preus elevats de l’energia. Significa, entre altres coses, combatre la desigualtat i la pobresa energètica mitjançant mesures estructurals. L’esdeveniment de llançament del Portal d’Assessorament per a la Pobresa Energètica, que tindrà lloc en línia del 22 al 23 de novembre de 2021, reunirà les parts interessades de la UE, nacionals i locals, per debatre sobre com les polítiques de la UE i l’EPAH intensifiquen els esforços de reducció de la pobresa energètica, sobretot perquè els compromisos de transició només es veuen reforçats pel Fit for 55 Package i perquè l’entorn actual de preus elevats requereix una atenció especial a les necessitats dels consumidors pobres i vulnerables en termes d’energia.

Inscriviu-vos a l’esdeveniment. ATENCIÓ, l’esdeveniment és amb anglès.

Descobriu el programa provisional.

La lluita contra la pobresa energètica és una part important d’una transició energètica exitosa i viceversa. Tot i que la política social hauria de jugar un fort paper allà on la pobresa energètica és un reflex de la pobresa general, les mesures destinades a assolir els objectius energètics, com ara una major eficiència mitjançant la renovació d’habitatges, poden contribuir en gran mesura a abordar les causes estructurals de la pobresa energètica.

La Comissió fa temps que recolza la idea que els municipis estiguin al capdavant a l’hora d’avançar cap a una transició justa amb accions específiques i donant exemple. Com a iniciativa líder de la UE en matèria d’acció local per afrontar la pobresa energètica, el Portal d’Assessorament sobre la Pobresa Energètica (EPAH) serà el lloc ideal per a les autoritats locals i els professionals que busquen una àmplia gamma de solucions per reduir la pobresa energètica. Es proporcionarà suport directe i una gran varietat d’eines en línia, basades en els resultats de la investigació i l’experiència recollida sobre el terreny. El portal tracta d’optimitzar un enfocament basat en l’acció, ajustat a les diverses necessitats dels municipis de tota Europa.

A través de presentacions d’alt nivell, debats interactius i tallers, l’esdeveniment crearà un entorn propici per compartir bones pràctiques que identifiquin oportunitats i reptes percebuts des dels diferents nivells de governança.

Programa Garantia Juvenil