Ecoserveis signa el manifest ‘Fossil Free Politics in the EU’

Gairebé 200 organitzacions s’han adherit al manifest Fossil Free Politics in the EU publicat fa uns dies per denunciar que les cinc companyies petroleres i de gas més grans del món –BP, Chevron, ExxonMobil, Shell i Total– han gastat 251,3 milions d’euros en nou anys per finançar les seves oficines a Brussel·les, des d’on tracten d’influir negativament en les polítiques de les institucions comunitàries, endarrerint i debilitant l’acció de la UE contra la crisi climàtica.

Ecoserveis som una de les entitats que signa aquest manifest que apunta, entre d’altres coses, que aquestes cinc companyies són responsables d’un 7,4% de les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle produïdes entre els anys 1988 i 2015.

Les entitats i organitzacions signants valorem molt positivament l’impacte que ha tingut el manifest i n’és una prova la cobertura que més de 150 mitjans de comunicació d’arreu del món en van fer, com ara The Guardian, Agence France-Presse, Mediapart, SuedDeutsche, La Stampa, De Morgen, Público, Jornal Economico o Napsava, entre molts d’altres.

Tot i això, el projecte no s’atura. Les entitats i organitzacions que ho desitgin poden continuar unint-se mitjançant el formulari d’inscripció i, a més, l’etiqueta #FossilFreePolitics segueix vigent a les xarxes socials. En definitiva, l’objectiu és seguir llençant llum sobre la indústria de combustibles fòssils i vetllar per unes polítiques públiques que treballin per una transició energètica verda i sostenible.