V2MARKET

Nom del projecte: V2MARKET
01/09/2021 - 01/09/2024
Pressupost total: Pressupost destinat a Ecoserveis: 256.943 €. Pressupost total del projecte: 1.999.857,00 € - Horizon 2020
Beneficiaris:
Xarxes socials :

Descripció

Aquest projecte desenvoluparà les condicions marc de mercat per a la integració dels serveis vehicle-a-xarxa (V2G) i vehicle-a-edifici (V2B) en el mercat de Flexibilitat Local i Eficiència Energètica.

Les tecnologies V2G i V2B articulen l’ús de bateries de vehicles elèctrics (EV) no només per carregar l’electricitat del sistema, sinó per emmagatzemar i descarregar l’electricitat emmagatzemada de la bateria de l’EV a la xarxa o edifici, brindant flexibilitat al sistema elèctric . Aquest intercanvi es tradueix en estalvi d’energia mesurable i en un millor rendiment per al sistema energètic en general.

Encara que la tecnologia V2G i V2B està llesta pel mercat, les condicions de la mateixa encara s’han de definir. V2Market abordarà això desenvolupant un estudi de negoci per V2G considerant incentius potencials per a tots els actors en la cadena de valor (usuaris finals, proveïdors, desenvolupadors i altres operadors de mercat).

Participació d'Ecoserveis

Coordinació del projecte.

Objectius

  • Incorporar el VE al sistema elèctric com a sistemes d’emmagatzematge i de flexibilitat
  • Oferir una font d’ingressos als propietaris de VE pel servei de flexibilitat i eficiència energètica que proporcionen
  • Habilitar el deplegament a gran escala del VE de formaque faciliti la gestió i eficiència de la xarxa elètrica

Clients

Serveis realitzats

Col·laboradors-socis