Federica Giardina

Àmbit de treball
  • Investigació i anàlisi social
  • Polítiques públiques
  • Drets humans i defensa
  • Ecofeminisme

Graduada en Polítiques Europees i Relacions Internacionals per la Università Cattolica del Sacro Cuore i Sciences Po. També té un Màster de recerca en Estudis sobre Migració de la Universitat Pompeu Fabra. Ecofeminista, amb 10 anys d’experiència en els camps social i acadèmic, s’ha dedicat a la gestió de projectes, anàlisi i recerca sobre polítiques socials, drets de les dones, participació política, drets humans i innovació socioeducativa.

A Ecoserveis, com a consultora social i ecofeminista, aporta experiència i coneixement sobre metodologies de recerca i col·lectius en risc d’exclusió social, amb una perspectiva interseccional aplicada al canvi climàtic i la transició energètica. També gestiona el projecte POWGEN.

A més de la seva tasca a Ecoserveis, és professora associada a la Universitat Oberta de Catalunya, on imparteix cursos d’anàlisi de dades i interculturalitat al Grau de Relacions Internacionals, i està dedicada a la fotografia analògica.

Els seus interessos interseccionen el feminisme decolonial, l’ecologia política, els moviments socials i la justícia ambiental.