Cristina Ramos

Àrees de treball

  • Drets energètics
  • Eficiència energètica
  • Divulgació i formació
  • Energies renovables

Ambientòloga i divulgadora apassionada. Estableix sinergies i aconsegueix que les persones i les organitzacions assoleixin una millor eficiència energètica a un preu just.

La Cristina és llicenciada en Ciències del Medi Ambient per la Universitat Fairleigh Dickinson de New Jersey i ha estudiat el màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la Universitat Pompeu Fabra. És gestora de projectes a Ecoserveis, on està especialitzada en la divulgació, comunicació i formació en energies renovables, pobresa energètica i eficiència energètica.

Fa més de 15 anys que treballa a Ecoserveis, amb algunes pauses dedicades al creixement personal i al professional, en els seus anys a l’entitat ha gestionant projectes de diferents tipus centrats en la relació entre l’energia i les persones a través de la comunicació, la sensibilització, la incidència política, la intervenció directa, la formació i la recerca. Té experiència liderant i participant en projectes d’àmbit europeu (IEE, H2020, E+,…) així com també nacionals, regionals i locals. És experta en drets energètics i ha participat com a ponent en diferents conferències a escala estatal sobre aquesta temàtica.

En l’àmbit pedagògic, ha organitzat i executat tallers per a nens, joves i adults sobre canvi climàtic, energia i medi ambient i ha participat en la redacció de material d’educació energètica (exposicions, guies i cursos).