Xarxes i grups dels quals formem part

Europa
EEB logo on white blue text rgb

EUROPEAN ENVIRONMENTAL BUREAU

És la federació d’ONG ambientals més grans d’Europa, amb incidència en àmbits com energia, clima, governança, sostenibilitat, salut, etiquetatge energètic o polítiques públiques.

LogoECEEE

EUROPEAN COUNCIL FOR AN ENERGY EFFICIENT ECONOMY

És una agrupació d’entitats dedicada a l’eficiència energètica. Genera i ofereix coneixement i anàlisi contrastats de polítiques. Faciliten la cooperació i l’establiment de xarxes.

Logo Inforse

INFORSE

És una xarxa global formada per 140 organitzacions sense ànim de lucre que treballen a més de 60 països per a promoure l’energia sostenible i el desenvolupament social.

Logo Ekoenergy

XARXA EKOENERGY

EKOenergia és una xarxa internacional d’ONG ambientalistes que promouen l’ús d’energies sostenibles. La xarxa actua com a nexe d’unió entre gestors de projectes, subministradors d’energia, consumidors i organitzacions ambientals.

Logo Directorate General for Energy

VULNERABLE CONSUMERS GROUP

El grup de consumidors vulnerables de la Direcció General per a l’Energia de la Comissió Europea explora l’eficiència d’iniciatives replicables al conjunt dels països de la Unió per a donar resposta a la pobresa energètica.

LOGO OK2

RIGHT TO ENERGY

És una coalició europea que uneix sindicats, organitzacions contra la pobresa, proveïdors d’habitatge social, organitzacions mediambientals, organitzacions de salut i cooperatives d’energia amb l’objectiu de treballar conjuntament mesures contra la pobresa energètica.

Logo_REScoopeu

REScoop

REScoop.eu és la federació europea de cooperatives energètiques ciutadanes. Proporciona serveis per donar suport a la ciutadania, empreses i autoritats locals que vulguin treballar en energia comunitària.

equalityplatform_ecoserveis

PLATAFORMA PER LA IGUALTAT EN EL SECTOR ENERGÈTIC

Plataforma de la Comissió Europea per a promoure la igualtat i la inclusió en el sector energètic. Un espai de discussió que promou l’intercanvi d’experiències i les bones pràctiques en el sector.

Estat espanyol
logo_cnmc_q1

GRUP D’INTERÈS DE LA CNMC

Ecoserveis està registrada com a grup d’interès de la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC). Ofereix informació sobre energia, protecció a persones en situació de vulnerabilitat energètica i promoció de la cultura energètica en general

Enerinvest

PLATAFORMA ENERINVEST / ENERINTOOL

La plataforma Enerinvest i la seva eina Enerintool són el punt d’assessorament i trobada per al finançament de projectes d’energia sostenible al territori espanyol.

Logo Nuevo Modelo Energetico

PLATAFORMA PER UN NOU MODEL ENERGÈTIC

És una iniciativa ciutadana que ens permet estar en contacte amb entitats i societat civil. A través seu canalitzem moltes de les nostres demandes per promoure una energia sostenible.

Logo Eurosolar

EUROSOLAR – SECCIÓ ESPANYA

La secció espanyola d’aquesta associació sense ànims de lucre va nèixer a Barcelona el 1999. El seu objectiu és reemplaçar completament l’energia nuclear i els combustibles fòssils per energies renovables

Logo blanc

ALIANZA POR EL AUTOCONSUMO

Diferents estaments de la societat civil, associacions ecologistes, empresarials i de consumidors, així com sindicats i altres col·lectius socials, formen aquesta plataforma que té per objectiu donar suport al foment de l’autoconsum a Espanya.

PorelClima OK

COMUNIDAD #PORELCLIMA

La Comunidad #PorElClima treballa per accelerar la acció climàtica en diferents sectors de la societat i així reduir les emissions per aconseguir l’objectiu 1.5º i la neutralitat en carboni per al 2050.

plataforma

PLATAFORMA POR LA DESCARBONIZACIÓN DE LA CALEFACCIÓN Y EL AGUA CALIENTE

Des d’aquesta plataforma, impulsada per ECODES, es treballa per accelerar la descarbonització dels sistemes de calefacció i aigua calenta.

alianza

ALIANZA POR LA REHABILITACIÓN DE VIVIENDAS SIN DEJAR A NADIE ATRÁS

Des d’aquesta xarxa, impulsada des d’Ecodes, es treballa perquè la rehabilitació d’habitatges es dugui a terme al nostre país de manera inclusiva, justa i integral.

Catalunya
Logo Barcelona Sostenible

BCN + SOSTENIBLE

Aquesta xarxa ciutadana promoguda per l’Ajuntament de Barcelona reuneix més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

Logo CoEnerCat

CONGRÉS D’ENERGIA DE CATALUNYA

Formem part de l’equip impulsor del CoEnerCat, que promou connexions entre diferents actors vinculats amb l’energia per a facilitar la transició energètica vers la sostenibilitat energètica, econòmica, social i ambiental.

logo_xcn_color-300x166

XARXA PER LA CONSERVACIÓ DE LA NATURA

Ecoserveis formava part de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i al fusionar-se com a XCN vam continuar amb la membresia per impulsar el voluntariat energètic.

Logo CEEC

CLÚSTER DE L’ENERGIA EFICIENT DE CATALUNYA

Agrupa organitzacions que ofereixin, promocionin o desenvolupin productes o serveis sobre eficiència energètica en àmbits com la mobilitat, els serveis públics o la formació.

Logo XES

XARXA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA

La XES agrupa entitats i defensa un sistema econòmic respectuós amb les persones, el medi ambient i els territoris i funciona sota criteris democràtics, d’horitzontalitat, transparència, equitat i participació.

Logo XSE

XARXA PER LA SOBIRANIA ENERGÈTICA

La XSE està conformada per associacions, col·lectius i ciutadans i ciutadanes d’arreu del territori català que treballen per avançar cap a un nou model energètic distribuït, renovable, democràtic, just i ecofeminista.

Logo Pacte

CLUB DEL PACTE DELS ALCALDES

Ecoserveis participa com a actor privat dins d’aquest grup, que funciona com a espai de coordinació i intercanvi entre les diverses administracions i agents implicats en el Pacte d’Alcaldes.

ttncat_logo

THE THINGS NETWORK CATALONIA

Es defineix com a un grup de persones i entitats interessades a fomentar la sobirania tecnològica, l’autonomia social i la tecnoètica a partir de la construcció d’una xarxa de dades d’Internet de les coses oberta, lliure, neutral creada col·lectivament des de baix.

viure_aire

VIURE DE L’AIRE

El projecte Viure de l’aire del cel és el primer projecte comunitari d’energia eòlica i promou la instal·lació d’un aerogenerador Enercon E-103 EP2 de 2,35 MW al municipi de Pujalt (l’Alta Anoia), de propietat compartida.

CLUSTER BIOENERGIA CATALUNYA Logo OK

CLÚSTER BIOENERGIA CATALUNYA

El Clúster Bioenergia Catalunya és una associació sense ànim de lucre que representa el sector professional de la bioenergia a Catalunya i té com a objectiu el foment d’un ús sostenible de la bioenergia a Catalunya.

logo

MOVIMENT PER LA JUSTÍCIA CLIMÀTICA

El Moviment per la Justícia Climàtica és un grup de persones, entitats socials i ecologistes amb molts orígens i lluites diferents que es troben davant d’una preocupació comuna: la lluita contra el canvi climàtic.