Presentem els nostres projectes per a impulsar una Europa sostenible i justa: comunitats energètiques, rehabilitació d’edificis i lluita contra la pobresa energètica
Les companyes de l’Associació Ecoserveis Cultura Energètica hem estat a la EUSEW 2024 (European Sustainable Energy Week), centrada aquest any en solucions d’energia neta per a una Europa competitiva. Aquesta iniciativa de la Comissió Europea promou l’eficiència energètica i les energies renovables a través de conferències, tallers, visites a instal·lacions i altres esdeveniments.
Diversos projectes en els quals participem han estat presentats i no ens ho podíem perdre!
El projecte Sun4All ha presentat les seves experiències amb les comunitats energètiques locals per a una transició energètica justa i inclusiva amb la intervenció de Pau Pañella de l’Agència d’Energia Local d’Osona i un còctel sobre polítiques energètiques en el que ha participat Camila Canelas de l’Associació Ecoserveis.
El projecte Energy Poverty Advisory Hub (EPAH) ha estat presentat per la directora de l’Associació Ecoserveis Marta García París, i juntament amb el projecte Cooltorise ha tingut un paper central en la sessió Cool In The City sobre mesures d’adaptació als impactes del canvi climàtic.
El projecte Comanage, també sobre comunitats energètiques locals, el projecte Renoverty sobre rehabilitació energètica d’edificis en zones rurals, el projecte V2Marquet sobre càrrega bidireccional de vehicles elèctrics, i el projecte Climate Pact sobre conscienciació ciutadana entorn a la transició energètica, també han estat presents en el cicle de ponències i activitats de la EUSEW 2024.
Destaquem l’interès que han suscitat els projectes entre els assistents, l’àmplia representació per part de membres de la Comissió Europea durant les nostres intervencions, i un missatge: la importància d’iniciatives d’eficiència energètica, decreixement i autosuficiència per a un futur sostenible i just.
Per a més informació sobre la nostra participació en l’EUSEW 2024, podeu consultar el nostre últim butlletí.
Gràcies a tothom qui va participar i van fer possible aquesta experiència!