La lluita contra la pobresa energètica es dona cita a Zagreb

El 28 i 29 de juny té lloc a Zagreb (Croacia), la segona trobada internacional del Centre d’Assessorament sobre la Pobresa Energètica (EPAH, per les sigles en anglès d’Energy Poverty Advisory Hub). Un projecte impulsat per la Comissió Europea i coordinat des d’Ecoserveis per erradicar la pobresa energètica i accelerar una transició energètica justa dels governs locals europeus.

Sota el lema «Avançar cap a l’autonomia energètica: com garantir la inclusió social», i enmig d’un context geopolític delicat i una realitat del mercat energètic canviant, la conferència de finals de juny està oberta a agents, municipis i ciutadania. Durant la conferència està previst que es reuneixin governs locals, representants de la UE, responsables polítics, agències energètiques, organitzacions de la societat civil i totes les parts interessades que treballen en l’àmbit de la pobresa energètica. A una setmana de la trobada, les inscripcions compten ja amb 200 participants.

El programa de dos dies inclou xerrades, debats, discursos d’obertura, tallers interactius i visites sobre el terreny que permetran als participants debatre, aprendre els uns dels altres i compartir pràctiques sobre com la Unió Europea i els actors estatals i locals poden treballar de forma conjunta per a contribuir a la ràpida transició energètica i reduir la pobresa energètica.

Assistència als municipis

EPAH disposa d’un servei d´assessorament per a municipis amb un planter multidisciplinari d’experts i expertes en pobresa energètica. A través de diverses convocatòries obertes competitives (2022-2024) els ajuntaments poden sol·licitar assessorament tècnic. La de Zagreb és la primera conferència internacional presencial organitzada per EPAH on es troben gran part dels municipis que s’han sumat a rebre assistència tècnica per part del projecte europeu per així abordar la pobresa energètica a nivell local.

L’esdeveniment d’aquest mes de juny estarà obert a les persones interessades a assistir a Zagreb, i algunes sessions es retransmetran per streaming.

Més informació a https://energy-poverty.ec.europa.eu/index_en

Leave a comment