Ja és aquí el primer número de la revista SDG Striker!

Una revista per a un món més sostenible des de l’esport!

Després de molt esforç, Ecoserveis i les entitats col·laboradores del projecte SDG Striker de Erasmus+ ens complau presentar-vos el primer número de la revista del projecte!

La revista SDG Striker és una eina de difusió que contribueix a transmetre i compartir informació sobre la sostenibilitat amb els actors del sector de l’esport. La revista SDG Striker presenta una sèrie d’estratègies, casos d’èxit i testimonis que poden servir per guiar els clubs, les federacions, els jugadors i els fans de l’esport a prendre mesures per reduir impactes negatius i contribuir de manera efectiva a la preservació del medi ambient, el desenvolupament humà i la lluita contra la pobresa. La finalitat de la revista SDG Striker és inspirar i motivar la presa d’acció a través de demostrar que un model sostenible de gestió del sector esportiu és possible i beneficiós per a les organitzacions esportives i el conjunt d’actors del sector. A més, la revista presenta els avenços del projecte SDG Striker i les mesures de sostenibilitat implementades pels seus socis (la Federació de Futbol Escocesa, la Federació de Futbol Noruega i la Federació de Futbol Portuguesa), les quals estan desenvolupant una sèrie de projectes pilot destinats a l’eficiència en el consum, la reducció de residus i la contaminació i el desenvolupament de les comunitats locals.

En aquest primer número de la revista trobareu la presentació del projecte SDG Striker i com pretén fomentar l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU (anomenats SDG per les sigles en anglès) al sector de l’esport. Tot seguit, descobrireu estratègies per incloure mesures per a la sostenibilitat en entitats i organitzacions esportives. I finalment, coneixereu tres casos d’èxit i exemples d’organitzacions esportives que demostren que és possible sumar-se a la lluita per preservar el medi ambient i fomentar el desenvolupament local:

  • La iniciativa Forever Green del club Real Betis Balompie, una plataforma per donar visibilitat a les accions a favor de la sostenibilitat al món de l’esport.
  • El projecte europeu PlayGreen, un exemple de diverses organitzacions esportives contribuint juntes per a la lluita contra el canvi climàtic i contra les desigualtats.
  • Els esforços de la Federació de Futbol Noruega per substituir el cautxú dels camps de gespa artificial per alternatives no contaminants.

La revista SDG Striker és una gran oportunitat per informar-se sobre la contribució del món de l’esport a la sostenibilitat i demostra tot el gran potencial que l’esport té per fer un món millor. Així que no te la perdis i descarrega-la ja!

Leave a comment