El Govern prorroga el descompte del bo social la setmana que la llum s’encareix a màxims històrics

El Govern central ha anunciat, enmig d’una forta pujada dels preus de l’electricitat, una pròrroga del bo social, un descompte a la factura elèctrica que s’aplica a famílies vulnerables i col·lectius de risc. En un principi es tractava d’una rebaixa d’un 25% per a consumidors vulnerables i d’un 40% per a consumidors vulnerables severs (sempre que es compleixin els requisits establerts), però la crisi provocada per la Covid19 va fer que el govern ampliés el percentatge de descompte a 60% i 70% respectivament durant el 2020. Una mesura que, segons ha anunciat el president del Govern central Pedro Sánchez es pròrroga fins al proper 30 de juny. També s’han anunciat rebaixes d’impostos vigents en l’electricitat i ajudes per als consumidors industrials.

Tot, en una setmana en la qual el preu de la llum continua disparat i ha arribat, aquest 8 de març a nous màxims històrics amb 544,98 €/MWh segons les dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE). La franja horària més cara aquest dimarts ha estat la de 19h a 20h, amb un import de 700 €/MWh, mentre que la franja més barata ha estat de 3h a 4h amb 424,88 €/MWh. Si es compara amb el mateix dia del 2021, el preu de la llum s’ha multiplicat per 10 en 12 mesos, fet que fa més necessària que mai la pròrroga del bo social anunciada per Sánchez.

Recordar que tota la informació sobre els criteris d’elegibilitat i tramitació està actualitzada a https://www.cnmc.es/bono-social

Qui pot demanar el Bo Social
Per què és important sol·licitar-lo?

Perquè és una mesura de protecció. La seva aplicació implica una reducció en l’import de les factures del servei elèctric per a les llars elegibles.

Com es gestiona?
  • La informació sobre el bo social ha de ser clara, actualitzada i ha d’estar disponible no només en format digital sinó també en paper. Els canals de difusió s’han d’ampliar i reforçar més enllà de la comunicació a través d’Internet, perquè hi ha col·lectius amb dificultats per a accedir als canals digitals. Les administracions locals i els punts de servei de les companyies comercialitzadores d’electricitat han de facilitar i promoure l’accés dels usuaris/es a la bonificació.
Comprova si pots sol·licitar el bo social elèctric

Leave a comment