PLAYGREEN

El projecte PlayGreen és una iniciativa avalada per la UEFA i finançada pel programa Erasmus+ de la Unió Europea que es dedica a donar eines per tal de garantir un futur sostenible de l’esport a Europa.

PlayGreen és un projecte europeu adreçat a persones joves compromeses amb la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic, amb l’objectiu de vincular-les al món esportiu per a fer-lo més sostenible i engrescar-les a practicar activitat física. El projecte aspira a crear esdeveniments esportius sostenibles contribuint a mitigar els efectes del canvi climàtic a través de voluntaris joves especialistes o joves que es volen formar en canvi climàtic i medi ambient.

Recursos que faciliten la sostenibilitat als esports
Jornada sobre esdeveniments esportius sostenibles

L’emergència climàtica és cada any més visible i els esdeveniments esportius hi contribueixen en gran mida: el seu impacte ambiental pot arribar a ser molt elevat. Malgrat el seu impacte ambiental, però, els esports també tenen una gran capacitat d’incidència que s’ha d’aprofitar per tal de promoure una transformació envers un món més sostenible.

Amb aquest objectiu al cap es va celebrar el 24 de març de 2021 la jornada Esdeveniments Esportius Sostenibles, que va reunir al voltant d’aquest tema, per primera vegada a Catalunya i en el marc del projecte PlayGreen, actors del sector públic (Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya), del sector privat (el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya, INDESCAT), i entitats sense ànim de lucre de referència en energia i clima (Ecoserveis) i en esdeveniments sostenibles (Loom Sostenible).

Col·laboradors-Socis
Webinar: esport i impacte ambiental
Webinar: bones pràctiques ambientals
Webinar: com organitzar esdeveniments esportius
Webinar: valoració esdeveniments PlayGreen

 

 

Gener 2020
Març 2020
Maig 2020
Octubre 2020

PlayGreen està formant una xarxa a nivell local i internacional per promoure un esport no contaminant. A través d’aquesta xarxa les entitats que ho desitgin seran pioneres a l’hora de provar metodologies sostenibles i opinar sobre el seu funcionament. Quan el mètode estigui desenvolupat, es posarà a l’abast de les entitats de la xarxa per tal que el puguin posar en pràctica en el dia a dia.

Participar d’aquesta xarxa és una manera de posar entitats esportives en contacte entre elles i així obtenir un major feedback a l’hora de testejar el mètode i, a més, afavorir col·laboracions entre clubs, comparacions de metodologies, estades d’intercanvi, suport tècnic, etc.

Objectius PlayGreen
  • Crear oportunitats de voluntariat enfocades a l’esport i el medi ambient perquè els joves es puguin implicar en l’esport, provant i promovent un nou format de voluntariat.
  • Crear una xarxa europea d’organitzacions que millorin la sostenibilitat en els esports de base mitjançant programes de voluntariat i l’intercanvi de bones pràctiques.

Si creus que la teva entitat pot ajudar a fer l’esport més sostenible no dubtis en unir-te a la xarxa PlayGreen i si vols més informació del projecte consulta el web del Projecte Europeu PlayGreen.