Resiliència climàtica urbana: Com adaptar-nos a la calor estival

El Fòrum de l’Energia Sostenible arriba aquest 2024 a la seva vint-i-cinquena edició com a espai de reflexió al voltant de l’ús sostenible de l’energia i la promoció d’una nova cultura energètica.

Aquest any, immersos en un canvi de cultura energètica propiciat pel canvi climàtic i l’augment de les temperatures, reflexionem gràcies als projectes europeus (el Cooltorise i el Climate Pact) en torn el concepte de resiliència climàtica i debatem sobre com ha de ser l’adaptació de les ciutats a les onades de calor.

I per a abordar-ho, s’ha preparat un acte el 26 d’abril en el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona, de 9h a 13h hores.

Una jornada en la qual la meteoròloga, física i ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima Isabel Moreno serà l’encarregada de realitzar la conferència inaugural. A continuació, tindran lloc dues taules rodones. La primera sobre iniciatives i programes enfront de la calor i la segona sobre reptes d’adaptació al clima.

Iniciatives i programes enfront de la calor i reptes d’adaptació al clima

En aquest sentit, la primera taula rodona inclou projectes i iniciatives com la xarxa de refugis climàtics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el projecte Coolschools, Cooltorise i el seu treball d’apoderament ciutadà i els programes locals d’adaptació a la calor de l’Ajuntament de Barcelona.

La segona taula abordarà estratègies per a reduir l’impacte de la calor en la salut pública, els impactes de l’efecte illa de calor, els reptes d’adaptació al clima des de les regions, la planificació i accions locals enfront de la calor i l’ús de la IA en mesures d’adaptació al clima.

Vine a participar de la sessió i a aportar la teva visió sobre com cal repensar les nostres ciutats perquè siguin ´mes resilients davant el canvi climàtic!

Reserva la teva plaça!
Altres edicions del FES

Programa

En el marc dels projectes:

Organitzat amb:

Vídeos de la sessió: