Ecoserveis i ABD, reconegudes amb el segell Làbora

La distinció certifica la tasca desenvolupada per les entitats durant l’any 2019 en l’impuls de l’ocupació de persones amb dificultats d’accés al mercat de treball

Les associacions Ecoserveis i ABD han rebut el segell Làbora com a Organització Responsable 2020, que acredita la seva col·laboració amb el Programa Làbora, a través de la contractació de persones en situació de vulnerabilitat realitzada durant l’any anterior.

El Programa Làbora treballa per al foment de l’ocupació i apropa a les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral. Està liderat per l’àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, amb el suport d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) i la Creu Roja, en col·laboració amb el teixit empresarial de la ciutat.

Els Punts d’Assessorament Energètic (PAE)

Ecoserveis i ABD coordinen els Punts d’Assessorament Energètic de l’Ajuntament de Barcelona, a través dels quals s’han generat fins a un centenar de llocs de treball entre 2017 i 2020. Cada vuit mesos es contracten 20 persones a través del pla d’inserció. Durant l’any 2019, la durada dels contractes va ser de 12 mesos.

Les persones que participen dins del programa es preparen com a agents energètics i reben formació específica en perspectiva de gènere, metodologies d’implementació de l’acció social i competències transversals per a la millora de l’ocupació. Un cop completada la formació especialitzada, s’incorporen a l’equip professional dels PAE. De forma simultània reben acompanyament integral que inclou l’enfortiment emocional i recursos d’empoderament professional. Cada participant realitza, a més, un itinerari personalitzat d’orientació laboral, accés a ofertes de d’ocupació dins del mercat general i preparació per a futurs processos de selecció.

Segons les dades dels programes d’inserció, durant el 2019 es van facilitar 44 ofertes laborals gestionades per l’equip del PAE dins el marc dels itineraris laborals i es van realitzar 53 accions vinculades a la recerca activa d’ocupació, com ara enviament de CV i de cartes de presentació o motivació, entre d’altres. Les persones acompanyades van realitzar vuit entrevistes de feina durant el pla d’inserció.

El segell atorgat pel programa Làbora destaca la contribució d’ambdues entitats per la igualtat d’oportunitats de la ciutadania de Barcelona. El 49% de les persones participants en els diferents plans d’inserció des del 2017 fins el 2019 estaven treballant o van treballar durant l’any 2019. Al llarg de 2020, 80% de les persones participants va trobar feina, una dada que posa en relleu els bons resultats del pla d’inserció dels PAE.