ENERINVEST publica la Guia per al Finançament de Projectes d’Energia Sostenible

El projecte europeu ENERINVEST, del qual forma part Ecoserveis, ha publicat a la seva plataforma web la Guia per al Finançament de Projectes d’Energia Sostenible, un compendi dinàmic d’informació essencial per a inversors i promotors interessats en engegar aquest tipus de projectes.

El document sorgeix com a eina d’apropament entre promotors i inversors, empresaris i institucions, en resposta a la necessitat de facilitar la comprensió mútua d’ambdós sectors per a estimular el desenvolupament de nous projectes d’energia sostenible.

En concret, la Guia presenta en detall els diferents tipus de finançament existents i les seves implicacions, així com les claus per a la selecció de l’estratègia i els instruments més adients d’acord amb les característiques de cada projecte. S’inclouen els paràmetres essencials que cal tenir en compte a l’hora d’invertir en projectes d’energia sostenible, a més d’enumerar els temps habituals de retorn de la inversió en funció del tipus de projecte.

També s’ofereix informació sobre les garanties i els riscos associats a la posada en marxa d’una iniciativa d’energia sostenible.

Per a l’elaboració d’aquesta Guia s’ha comptat amb la col·laboració de vàries empreses i institucions que representen tant a promotors de projectes com a finançadores.

La Guia està disponible de forma gratuïta (en anglès i castellà) per a usuaris registrats de la plataforma ENERINVEST.

El consorci del projecte ENERINVEST, finançat a través del programa marc de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020, està integrat per Ecoserveis juntament amb la Diputació de Girona, l’Agència Extremenya de l’Energia (AGENEX), l’Associació d’Agències Espanyoles de Gestió de l’Energia (EnerAgen), l’Associació d’Empreses de Serveis Energètics (ANESE), el Centre d’Investigació de Recursos i Consums Energètics (CIRCE), Deloitte Advisory SL, la Diputació de Huelva i Navarra de Sòl i Habitatge SA (NASUVINSA).

Tags: