Els reptes de futur de la mobilitat urbana al XX Fòrum de l’Energia Sostenible

  • Divendres 27 d’abril de 9:00 a 14:00 hores a les cotxeres del Palau Robert

El Fòrum de l’Energia Sostenible, organitzat per l’associació Ecoserveis, arriba a la seva vintena edició com a espai de reflexió al voltant de l’ús sostenible de l’energia, les energies renovables i la promoció de l’ús i l’accés a l’energia com a dret. Aquest any, la reflexió posa el focus en el panorama actual de la mobilitat sostenible i s’ofereix com a espai de trobada de les administracions públiques, la ciutadania i les empreses privades que treballen al voltant d’aquest objectiu.

La idea de sostenibilitat associada als desplaçaments urbans és un element comú des de fa ja temps a gairebé totes les propostes i models de planificació pública. A dia d’avui sembla impossible pensar i dissenyar el paisatge de les nostres ciutats sense considerar la promoció d’hàbits de desplaçament més sostenibles, sans i segurs.

La tecnologia al nostre abast ens permet disposar d’alternatives de transport més eficients, segures i menys contaminants i cada dia cobren més pes les iniciatives ciutadanes que impulsen un entorn urbà centrat en les persones.

  • Quins són els reptes davant dels quals ens trobem?
  • Quines són les tendències actuals i com s’enfronten des dels diferents sectors socials?

El FES 2018 pretén estimular la reflexió al voltant d’aquestes i altres interrogants i oferir informació i eines per a afavorir una idea compartida i sostenible de mobilitat urbana.

La ponència inaugural anirà a càrrec de Carmen Miralles, directora del Grup d’Estudis de Mobilitat, Transport i Territorials (GEMOTT) de la UAB. El primer bloc estarà dedicat al rol de les administracions públiques en la preparació de l’entorn social i físic per a incorporar i facilitar una mobilitat més eficient. Hi participaran l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

Durant el segon bloc s’analitzarà la incorporació dels vehicles elèctrics a la mobilitat urbana i models alternatius d’ús i accés al transport privat. S’exploraran models de negoci com els de la Cooperativa Som Mobilitat, Social Car, Ecooltra o Freeel.

La tercera part abordarà els recursos i iniciatives ciutadanes i empresarials que afloren en el conjunt de la societat per a facilitar una mobilitat més eficient. La taula rodona estarà integrada per ponents de la Fundació CIRCE, l’empresa farmacèutica Ferrer, Electromaps, l’Associació Promoció del Transport Públic i la Cooperativa Biciclot.

Al llarg de les dues darreres dues dècades, l’associació Ecoserveis ha promogut, a través dels Fòrums de l’Energia Sostenible, el debat de professionals, tècnics i de la ciutadania en general sobre aspectes com les eines i serveis per a generar i fer un ús eficient de l’energia a la llar, l’electricitat “verda”, la comunicació de l’energia, les xarxes intel·ligents al servei de les persones i les comunitats, reducció de despeses a les factures de les empreses, o la legislació i els recursos de finançament per a una il·luminació exterior de qualitat, sana i eficient, per nombrar només algunes edicions.

Dia: Divendres, 27 d’abril de 2018
Lloc: Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107, 08008 Barcelona)
Hora: De 9:00 a 14:00

Més informació:

https://ecoserveis.net/fes2018/
Registre gratuït: https://fes2018ensmou.eventbrite.es