EKOenergia, l’etiqueta ecològica que garanteix una energia renovable i sostenible

Al GreenMeteoMauri, el programa de ràdio en format web que s’emet al portal de Catalunya Ràdio, parlen la Glòria Monterrubio, geògrafa especialitzada en canvi ambiental i persona de contacte per a Espanya i Llatinoamèrica d’EKOenergia i la Marta García, CEO de l’Associació Ecoserveis, sobre EKOenergia, l’ecoetiqueta internacional sense ànim de lucre que garanteix que si una persona contracta una comercialitzadora verda, s’estan aportant a la xarxa els kWh d’origen renovable complint uns criteris de sostenibilitat i causant un impacte mínim al medi ambient. És l’etiqueta que assegura l’A+++ de la comercialització de l’energia verda.

Totes dues coincideixen a l’entrevista de la necessitat de promoure la transició energètica de forma descentralitzada per arribar arreu del món i que el principal objectiu és arribar al màxim nombre d’usuaris i comercialitzadores, fent èmfasi en la importància d’uns usuaris actius que facin el pas de preguntar a les seves comercialitzadores si disposen de l’etiqueta d’EKOenergia, ja que la demanda pot ajudar a convèncer-les. Actualment, a Espanya n’hi ha dos que disposen de l’etiqueta: Gesternova i Ecovatios.

Més sobre EKOenergia

L’any 2013 hi havia 3 comercialitzadores d’energies renovables a l’Estat; mentre que a dia d’avui n’hi ha 93. Un increment que convida a seguir avançant cap a la transició energètica i donar més passes per viure a un món plenament sostenible. Per tal de garantir que es consumeix una energia renovable i que, a més, l’impacte al medi ambient és molt reduit, va nèixer EKOenergia. Aquesta xarxa, a banda de promoure l’etiqueta de garantia d’energia renovable i sostenible, finança projectes que lluiten contra la pobresa energètica. En definitiva, EKOenergia és una bona eina per als consumidors que volen ser més sostenibles i una certificació per a comercialitzadores d’energies renovables de garantir la sostenibilitat del seu servei.

L’etiqueta ecològica EKOenergia és una molt bona eina de comunicació reconeguda a nivell mundial. Els usuaris i institucions que fan servir aquest logotip no només donen a conèixer el seu compromís amb l’ús d’energies renovables sinó que també animen a d’altres a fer el mateix. Tot això contribueix a accelerar la transició energètica cap a un món 100% renovable.

EKOenergia és una xarxa internacional d’ONGs ambientalistes que promouen l’ús d’energies sostenibles i des d’Ecoserveis hi actuem com a node a nivell estatal. La xarxa d’EKOenergia actua com a nexe d’unió entre gestors de projectes, subministradors d’energia, consumidors i organitzacions ambientals. L’ajuda d’aquesta xarxa permet compartir bones pràctiques i exemples positius d’aquesta transició energètica.

L’entrevista a la Glòria i a la Marta es pot escoltar aquí: