Ecoserveis participa al Diàleg regional de la Union of the Mediterranean i presenta el projecte EYES

Els passats 22 i 23 de maig Ecoserveis va participar a les jornades “Shared views on key issues in the Mediterranean”, organitzat per la Union of the Mediterranean al Palau de Pedralbes, Barcelona.

L’esdeveniment formava part d’un procés de participació regional per identificar i debatre sobre els reptes i prioritats a la regió Mediterrània amb representants de la societat civil per tal de proposar recomanacions i enfortir la cooperació Euro-Mediterrània. Les recomanacions elaborades durant el procés es presentaran a la Cimera de les Dues Ribes, on assistiran els caps d’Estat dels països membres de la Unió per la Mediterrània, i tindrà lloc a Marsella els dies 23 i 24 de juny 2019.

Una de les taules de debat es va centrar en Energia i acció climàtica en el context de la transició energètica. En aquest àmbit, el paper dels joves és crucial i va ser reivindicat des de diversos sectors. Ecoserveis va tenir la oportunitat de plantejar els principals reptes en aquesta matèria i de presentar el projecte EYES (Engaging Youth in Sustainable Energy Planning), com a exemple de metodologia innovadora per implicar el jovent en la planificació climàtica a través d’un procés de participació ciutadana liderat pels propis joves, a nivell municipal.

El projecte s’està implementant actualment al nostre país al municipi de Granollers, i també a Dinamarca, França, Itàlia, Bulgària i Polònia. Un cop implementat en aquests països, s’espera que altres països repliquin el model desenvolupat per tal de donar veu als joves en l’acció climàtica. L’acció climàtica a la regió Mediterrània és especialment rellevant, ja que es tracta d’una de les zones que potencialment patirà més severament les conseqüències del canvi climàtic. Així doncs, és imprescindible involucrar a les generacions més joves en el disseny de polítiques públiques de mitigació i adaptació adequades al context d’una de les regions més vulnerables d’Europa en aquest àmbit.

Tags: