Coordinació estatal del Pacte Climàtic Europeu

Nom del projecte: Coordinació estatal del Pacte Climàtic Europeu
01/10/2023 - 31/05/2025
Pressupost total: 82.439,83 €
Beneficiaris:
  • Ambaixadors/es pel Pacte Climàtic
  • Conjunt de la ciutadania a Espanya
Xarxes socials :

Descripció

El Climate Pact és una iniciativa de la UE que es va posar en marxa l’any 2020 per acostar els reptes i les oportunitats de la transició verda al conjunt de la ciutadania, a les parts interessades i als actors no estatals, informant-los i animant-los a participar en l’acció climàtica.

Es tracta d’una plataforma pensada perquè diferents agents no estatals puguin reunir-se, intercanviar i compartir informació i exemples sobre pràctiques cap a l’acció climàtica a escala local. En aquest sentit, el Pacte vol implicar ciutadans, agrupacions, comunitats locals, regions, indústries, escoles i societat civil a què cooperin i aprenguin junts cap a l’acció climàtica col·lectiva.

Espanya és un dels països que ha demostrat el seu compromís. Enguany, està desenvolupant un pla de treball amb activitats que prenen com a objectius:

  • Promoure el Pacte Climàtic Europeu.
  • Organitzar actes de sensibilització i foment de canvi d’hàbits.
  • Recopilar bones pràctiques per donar-les a conèixer a escala nacional i internacional.
  • Donar suport als ambaixadors/es i a la comunitat del Pacte, com a agents multiplicadors crítics.

Espanya disposa d’una gran xarxa d’ambaixadors/es pel Pacte Climàtic on més de cent persones voluntàries aporten el seu coneixement i la seva influència per donar a conèixer la missió del Pacte i animar a l’acció climàtica.

Participació d'Ecoserveis

Coordinació del Pacte Climàtic a Espanya.

Objectius

  1. Augmentar la consciència sobre el canvi climàtic i els impactes en les vides quotidianes de les persones.
  2. Informar el conjunt de la ciutadania de les polítiques, iniciatives i fons de finançament que donen resposta al canvi climàtic.
  3. Fomentar el canvi incentivant i capacitant a les persones a emprendre acció pel clima en diversos aspectes de la seva vida, com canviar hàbits en l’entorn laboral i personal o unir-se a iniciatives que inspiren a la defensa del clima.

Publicacions relacionades

Finançat per

Col·laboradors/socis

Imatges