SDG Striker – Marcant gols per la sostenibilitat

Nom del projecte: SDG Striker – Marcant gols per la sostenibilitat
01/01/2021 - 30/06/2023
Pressupost total: 302.854 € - Erasmus Plus Sports Programme
Beneficiaris:
  • Sports clubs managers
  • Sports associations
  • Policy leaders in sports and sustainability
Xarxes socials :

Descripció

SDG STRIKER busca (1) augmentar la capacitat organitzativa per al bon govern de les organitzacions esportives de base ajudant-les a implementar i comunicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i (2) desenvolupar una comprensió conjunta de les millors pràctiques abans, durant i després de provar-los, i avaluar el seu potencial de replicació a les federacions esportives nacionals, i més enllà de les fronteres nacionals.

Aquest projecte reuneix 6 socis: tres organitzacions tècniques (Ecoserveis, l’Institut de l’Energia de la Universitat Johannes Kepler i la Xarxa Europea de Desenvolupament del Futbol) i tres associacions de futbol de la UEFA (Portugal, Noruega i Escòcia).

Per al primer objectiu, el projecte reunirà i resumirà la investigació rellevant sobre els aspectes de sostenibilitat de les tres àrees d’enfocament que s’implementaran en la següent fase: pobresa / eficiència energètica, viabilitat fotovoltaica i farciment de gespa més ecològic). A més, desenvoluparà una enquesta dirigida a clubs de futbol de base per avaluar les seves necessitats i pràctiques actuals a les àrees d’atenció, i oferirà assessorament per augmentar les seves competències. Cada país dirigirà un pilot específic dirigit a clubs de base que serà avaluat i validat més endavant.

La transferència de coneixement i transferibilitat també és un tema important a SDG STRIKER. Per tant, per a l’objectiu 2, es difondrà un conjunt de Productes Intel·lectuals en 8 esdeveniments esportius multiplicadors i reunions presencials: (a) una guia pràctica sobre com incorporar i comunicar els ODS a les organitzacions esportives, (b) un informe d’avaluació de els pilots, (c) una guia estratègica per als professionals dels ODS que inclourà recomanacions polítiques i (d) un resum innovador i innovador sobre els ODS en esports dirigit als propietaris de clubs esportius, als directius de les instal·lacions i als esportistes. La vida del projecte és de 30 mesos i cobreix 6 països europeus.

El suport de la Comissió Europea a la producció d’aquest web no constitueix l’aprovació dels continguts, que reflexen exclusivament els punts de vista dels autors, i la Comissió no es poden exigir responsabilitats a la Comissió de la informació oferida aquí.

Participació d'Ecoserveis

Coordinació del projecte.

Objectius

  • Incrementar la capacitat organitzativa per al bon govern de les organitzacions esportives de base ajudant-les a implementar i comunicar els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
  • Desenvolupar una comprensió conjunta sobre les millors pràctiques abans, durant i després de provar-se i avaluar el seu potencial de replicació a les federacions esportives nacionals i més enllà de les fronteres nacionals.

Projectes relacionats

Resultats

Guia pràctica per incorporar i comunicar els ODS a les Organitzacions Esportives
(Intellectual Output 1)
GUIDELINES (PDF)
WEBINARS

Eficiència energètica al futbol (en anglès)

Eviteu els microplàstics de la gespa artificial al futbol (en anglès)

Instal·lació de plaques solars per autoalimentar les instal·lacions esportives (en anglès)

Instal·lació de plaques solars per autoalimentar les instal·lacions esportives (en portuguès)

Informe d’Avaluació dels Pilots
(Intellectual Output 2)
Guia del professional sobre replicabilitat i recomanacions de polítiques
(Intellectual Output 3)
Revista SDG Striker
(Intellectual Output 4)

1ra revista

2na revista

3ra revista

Altres documents i eines
Eina d’estimació de l’eficiència econòmica de les plantes fotovoltaiques
Eina d’autoavaluació de l’impacte dels SDG per a clubs esportius
Resum sobre alternatives al farciment de gespa
Publicació científica “Quantificant la sostenibilitat dels camps de futbol: una comparació de camps de gespa artificial i natural amb un focus en els microplàstics i els seus impactes ambientals”

Clients

Col·laboradors-socis