Premium Light

Nom del projecte: Premium Light
Maig 2012 - Octubre 2014
Pressupost total: INTELLIGENT ENERGY EUROPE: 1.598.700 €
Beneficiaris:
 • USUARIS FINALS
 • DISTRIBUÏDORS
 • FABRICANTS DE LLUMINÀRIES I BOMBETES
 • DISSENYADORS D’INTERIORS I DE MOBLES DE CUINA I BANY
 • AUTORITATS PÚBLIQUES, ASSOCIACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE, ORGANITZACIONS DE CONSUM
Xarxes socials :

Descripció

Davant la prohibició de la venda de bombetes incandescents, el consumidor final ha vist com una gran gamma de noves bombetes ha sortit al mercat. Per desgràcia, aquest canvi ha vingut acompanyat per una falta d’informació important, i continua havent-hi una gran quantitat de bombetes de baixa qualitat en el mercat que han repercutit negativament en la imatge de la tecnologia LED i CFL. Per tant, els consumidors estan submergits en una marea de confusió intentant reemplaçar bombetes incandescents sense cap mena de guia ni orientació, obtenint en molts dels casos resultats insatisfactoris.

D’altra banda, els punts de venda han vist com vendre una simple bombeta s’ha anat complicant amb el temps d’una forma exponencial. No per la venda en si, sinó per la quantitat d’informació necessària per conèixer bé les característiques de les noves bombetes. Abans es venien bombetes d’una forma simple, ja que el mercat era més homogeni. Ara, de sobte, s’han de tenir en compte moltes característiques (Temperatura, IRC, Luminància, Eficiència, Potència, Vida útil, etc.) que desorienten a la majoria de venedors. Per la mateixa raó, és difícil per a ells discernir els bons proveïdors amb bon material dels altres. Això també s’aplica per als dissenyadors d’interiors i arquitectes.

L’objectiu del projecte Premium Light és atacar precisament aquestes mancances, facilitant una transició a solucions d’il·luminació eficient d’alta qualitat per al sector domèstic, alhora que donem suport els nous instruments legals de la Unió Europea.

Participació d'Ecoserveis

Des d’Ecoserveis realitzem activitats de divulgació i de formació per als consumidors finals i per als distribuïdors del sector de la il·luminació. També dissenyem guies d’il·luminació per ajudar els venedors i la ciutadania en general a escollir productes LED d’alta qualitat.

Projectes relacionats

Objectius

 • Donar suport a la regulació de l’etiquetatge EU i EU-Ecodesign per a les bombetes direccionals i no direccionals, acompanyant amb serveis i mesures d’informació efectives.
 • Motivar els consumidors per comprar i utilitzar il·luminació d’alta qualitat, donant-los informació i eines per poder triar fàcilment una selecció de bons productes.
 • Fer fàcilment visibles i identificables els productes d’il·luminació d’alta qualitat en els punts de venda.
 • Incrementar la quantitat de productes d’il·luminació eficient d’alta qualitat en el mercat.
 • Ajudar a superar les barreres d’acceptació dels LEDS.
 • Donar informació objectiva sobre tecnologies d’il·luminació eficient a través dels mitjans.

Resultats aconseguits

Hem proveït de guies d'il·luminació a més de 1000 empreses
Hem format a 10 gremis d'instal·ladors de Catalunya i 170 persones.

Imatges del projecte

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

Col·laboradors-socis

Project manager

Abast del projecte