PlayGreen

Nom del projecte: PlayGreen
Gener 2019 - Desembre 2020
Pressupost total: ERASMUS+: 258.292 €
Beneficiaris:
  • JOVES AMB INTERÈS EN LA SOSTENIBILITAT I EL MEDI AMBIENT
  • ALTRES ORGANITZACIONS SENSE ÀNIM DE LUCRE I VOLUNTARIATS
  • AUTORITATS PÚBLIQUES
Xarxes socials :

Descripció

PlayGreen és un projecte europeu adreçat a persones joves compromeses amb la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic (més recentment conegut com a emergència climàtica), amb l’objectiu de vincular-les al món esportiu per a fer-lo més sostenible i engrescar-les a practicar activitat física.

PlayGreen significa jugar per la creació d’esdeveniments esportius sostenibles contribuint a mitigar els efectes del canvi climàtic a través de voluntaris joves especialistes o joves que es volen formar en canvi climàtic i medi ambient.

La metodologia PlayGreen es crea i es posa a prova entre els anys 2019 i 2020 en el marc de quatre esdeveniments esportius que organitzats per les federacions de la UEFA de Malta, Estònia, Letònia i la part flamenca de Bèlgica. A cada país s’implementa una estratègia completa per a involucrar els agents locals i crear sinergies per atraure voluntaris. Les Federacions fan el mentoratge al voluntaris que comptaran amb un equip mixte integrat com a mínim per un 40% de dones. El projecte posarà a l’abast de les entitats esportives tres eines per a què altres entitats esportives puguin dur a terme esdeveniments sostenibles i/o tinguin material per a aprendre sobre el tema.

Per a rebre més informació pots escriure un correu a playgreenproject@ecoserveis.net.

Participació d'Ecoserveis

Des d’Ecoserveis formem i divulguem el coneixement sobre energia i voluntariat als responsables dels esdeveniments esportius, amb l’objectiu que els puguin aplicar en la seva feina del dia a dia.

Projectes relacionats

Objectius

  • Involucrar joves interessats en medi ambient i canvi climàtic a crear esdeveniments esportius sostenibles
  • Augmentar el compromís amb la sostenibilitat per part de les entitats esportives i els seus seguidors
  • Fomentar que les i els joves interessats en la sostenibilitat facin esport.
  • Ajudar els joves a desenvolupar habilitats i capacitats en el marc del desenvolupament sostenible que els seran útils en la seva vida professional.
  • Augmentar la participació de dones en esdeveniments esportius.

Imatges del projecte

Col·laboradors-socis

Abast del projecte