GREEN TEAM

Nom del projecte: GREEN TEAM
01/12/2022 - 30/11/2025
Pressupost total: 400.000€ totals dels quals 23.004 € son destinats a Ecoserveis - Programa Erasmus +
Beneficiaris:
  • Esportistes
Xarxes socials :

Estratègia de sostenibilitat per a esdeveniments esportius més ecològics i inclusius

Descripció

El projecte GREEN TEAM pretén fomentar esdeveniments esportius sostenibles i inclusius destacant la cooperació entre els agents locals implicats. GREEN TEAM pretén fomentar que les federacions esportives (més de 10.000 d’elles a Europa), les administracions i les empreses del sector esportiu siguin més sostenibles i inclusives a l’hora de realitzar esdeveniments esportius. Per fer-ho, primer crearem un segell de sostenibilitat en l’esport. Les confederacions el lliuraran a les federacions, que poden aconseguir-ho fent un curs en línia (que posarà les bases de la part teòrica) i celebrant un esdeveniment esportiu sostenible (la part pràctica). Per acompanyar aquest aprenentatge, es crearan manuals i materials audiovisuals (amb un baix impacte ambiental) per a confederacions esportives, federacions, sector privat i administracions.

Així mateix, amb l’objectiu de promoure la inclusió, les campanyes de sostenibilitat aniran acompanyades de la promoció i dels mecanismes necessaris per integrar els col·lectius en risc d’exclusió en la participació esportiva. GREEN TEAM neix per fomentar encara més la ciutadania activa i els hàbits saludables a través de la cura del medi ambient i dels seus habitants. Així, aquest projecte pretén aprofitar el poder de l’esport per contribuir a la necessària lluita contra el canvi climàtic i promoure societats més resilients, diverses i igualitàries.

Participació d'Ecoserveis

Formació.

Objectius

  • Crear vincles entre els diferents agents del territori per conscienciar el sector esportiu, l’administració i la ciutadania sobre la importància dels esdeveniments esportius sostenibles.
  • Dissenyar i implementar el concepte de segell de sostenibilitat (amb aprenentatge digital) per a confederacions i federacions.
  • Crear una metodologia per a esdeveniments esportius més ecològics i inclusius.

Projectes relacionats

Finançat per

Col·laboradors/socis

Abast del projecte