Energia Migrant pel Clima

Nom del projecte: Energia Migrant pel Clima
01/12/2022 - 30/11/2023
Pressupost total: 31.125€ totals dels quals 7.825€ son destinats a Ecoserveis
Beneficiaris:
  • Col·lectiu migrant en situació d'acollida a Barcelona i professionals del sistema d'acollida
Xarxes socials :

Videocàpsules

Us convidem a veure els vídeos que mostren les experiències dels testimonis del projecte:

Pla Clima – EMigra

Descripció

El projecte busca contribuir al canvi cultural per a la transformació ecosocial afavorint espais de participació i d’intercanvi cultural en els quals el col·lectiu migrant en situació d’acollida a Barcelona expressi i doni a conèixer les seves experiències i coneixements amb el doble fi de (1) visibilitzar els factors climàtics i ambientals que indueixen moviments de població i (2) millorar les pràctiques de gestió energètica de les llars.

En un context d’emergència climàtica és important entendre les complexitats de la nova realitat que vivim i, per tant, és el moment de qüestionar obertament necessitats, pràctiques i hàbits quotidians. El projecte Emigra vol involucrar al col·lectiu migrant com a visió clara de contribució en aquest procés.

El projecte es vertebra en 3 eixos d’acció:

(1) Treball d’investigació: Investigació i visibilització dels vincles entre els impactes de la crisi climàtica i l’explotació de recursos energètics i la mobilitat humana.

(2) Tallers d’aprenentatge mutu i d’investigació participada: (a) Tallers sobre els nexes entre l’explotació dels recursos energètics, l’emergència climàtica i la migració; y (b) tallers sobre la gestió energètica en països d’origen per millorar hàbits de gestió energètica de les llars.

(3) Guia amb indicacions per a professionals, entitats i administració pública que treballen amb el col·lectiu migrant.

Participació d'Ecoserveis

Ecoserveis realitza els tallers sobre la gestió energètica en països d’origen per millorar hàbits de gestió energètica de les llars. Ecoserveis també elabora una guia amb indicacions per a professionals, entitats i administració pública que treballen amb el col·lectiu migrant.

Objectius

  1. Visibilitzar la importància de la crisi climàtica com a inductora de moviments forçats de població que arriben a la ciutat de Barcelona.
  2. Impulsar la co-creació, revisió i difusió de millores en les pràctiques i hàbits per a una gestió energètica responsable.
  3. Millorar el coneixement i apoderament de les persones tècniques de l’àmbit de l’acollida, de les persones migrants sol·licitants d’asil sobre el canvi climàtic i altres formes de degradació ambiental.
  4. Posar en valor el potencial de transformació eco-social del col·lectiu migrant.

Projectes relacionats

Finançat per

Col·laboradors/socis

Abast del projecte