Energia justa

Nom del projecte: Energia justa
Juliol 2013 - En curs.
Pressupost total: VARIABLE.
Beneficiaris:
  • COL·LECTIUS EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT
Xarxes socials :

Descripció

Fuel Poverty Group és una iniciativa que pretén prevenir la pobresa energètica des d’un àmbit estratègic, innovador i pioner i evitar que les famílies tinguin unes despeses energètiques tan elevades que no hi puguin fer front. El projecte segueix la mateixa filosofia de moltes entitats socials franceses, angleses, portugueses i hongareses, amb serveis d’Asset Building, és a dir, d’autoconstrucció de patrimoni. Aquesta mena de serveis pretenen augmentar l’autosuficiència i la dignitat de la població més vulnerable dotant-la del coneixement i els recursos necessaris per potenciar el seu accés a serveis com una educació de qualitat o un habitatge digne. Per a fer-ho comptem amb més de 60 voluntaris i més de 2.000 usuaris atesos.

Objectius

  • Garantir l’accés als subministraments d’energia per assegurar que les persones amb vulnerabilitat social visquin amb dignitat.

Participació d'Ecoserveis

Junt amb ABD, hem format els voluntaris del Fuel Poverty Group per tal que assolin els coneixements i les capacitats necessàries per assessorar els usuaris sobre com millorar l’eficiència energètica de les seves llars i per promoure estratègies d’estalvi sostenible en el temps, amb la finalitat de disminuir la pobresa energètica. Mentre que des d’Ecoserveis ens encarreguem de la formació i suport tècnic, ABD lidera la gestió del voluntariat.

Resultats aconseguits

Voluntaris
Usuaris atesos

Imatges del projecte

Videos del projecte

Col·laboradors-socis

Project manager

Abast del projecte

Àrea Metropolitana de Barcelona i Àrea Metropolitana de Madrid,