Cicle per la transició energètica al món local

Nom del projecte: Cicle per la transició energètica al món local
01/01/2020 - 31/12/2020
Pressupost total: 4.976 €+IVA
Beneficiaris:
  • Municipis de la província de Barcelona
Xarxes socials :

Descripció

La Xarxa de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat s’ha fixat, com a objectiu del nou mandat, generar espais d’intercanvi i coneixement per dotar els ens locals amb exemples, bones pràctiques i instruments per implementar projectes de transició energètica innovadors i disruptius.

La Diputació de Barcelona ofereix suport tècnic i econòmic als municipis per a la implementació de mesures de transició energètica, en el marc del Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia: projectes de fotovoltaica i biomassa, préstec d’equips de mesura energètica i programes d’eficiència i educació energètica, i també l’oportunitat de pertànyer a col·lectius intermunicipals sobre energia.

És en aquest context que es presenta aquest cicle de seminaris sobre transició energètica al món local, que organitza una sessió cada dos mesos fins al final del 2020, per tractar diversos aspectes de la transició energètica i sobre com aborda-la des del món local.

Els temes tractats durant el cicle són:

  • Sessió 1. Comunitats energètiques, 1a part
  • Sessió 2. Operadors energètics municipals
  • Sessió 3. Autoconsum fotovoltaic en edificis municipals i habitatges de protecció oficial
  • Sessió 4. Transició energètica i acció climàtica en el sector domèstic
  • Sessió 5. Finançament de les accions de transició energètica
  • Sessió 6. Comunitats energètiques, 2a part

Participació d'Ecoserveis

Ecoserveis va col·laborar en l’organització de les sessions del Cicle assessorant en el programa, establint la relació amb els ponents, moderant les sessions, relatant el cicle, gestionant la logística presencial o virtual i actuant com a equip expert en alguna de les sessions.

Objectius

  • Donar suport i inspiració als municipis per a seguir treballant per una transició energètica justa i sostenible.

Resultats aconseguits

A la web de Diputació de Barcelona es poden consultar els vídeos i relatories de cadascuna de les sessions que han comptat amb una mitjana de 150 assistents cadascuna.

Clients

Serveis realitzats

Imatges del projecte

Abast del projecte