Distinció al Fuel Poverty Group a la VI Nit de l’Eficiència

La xarxa de voluntariat Fuel Poverty Group, impulsada per les associacions Ecoserveis i ABD i la Fundació ABD, ha rebut una distinció del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC). S’ha reconegut la seva tasca en la lluita contra la pobresa energètica a través de la promoció dels drets i resposabilitats dels usuaris de l’energia, de l’impuls de la cultura energètica de la societat mitjançant l’educació i la sensibilització social de l’ús eficient de l’energia, i de l’incidència política per avançar cap a un model energètic just i sostenible.

El reconeixement es va atorgar durant la VI Nit de l’Eficiència, la cita anual de les entitats i empreses integrades dins del CEEC, que enguany celebra el seu 10è aniversari.

A l’acte, que va comptar amb la presència de més de 500 assistents, es van lliurar els guardons de la primera edició dels premis EmErgEnt. Es van destacar els projectes més rellevants en el sector de la gestió energètica desenvolupats per les start-ups de l’àmbit de l’energia eficient a Catalunya.

Els guanyadors van ser:

  • En la categoria Llavor, el projecte “Membranas  selectivas  para  la  separación  de  CO2:  Captura  y  purificación”,  de  l’empresa  Orchestra  Scientific.
  • En la categoria Producte, el premi se’l va endur “IDPR  Intelligent  Distribution  Power  Router“  de  l’empresa  TeknoCEA.

Entre d’altres coses, els premiats podran participar en la missió d’estudi que durà a terme el CEEC durant el 2018 a Califòrnia.

També es va fer entrega del Premi Comunicació 2018, un guardó que reconeix la feina dels professionals i mitjans de comunicació en la difusió dels projectes i iniciatives del sector de l’eficiència energètica. Enguany el premi es va lliurar a Miriam Santamaría, geògrafa i periodista.

Tags: