COOLTORISE busca voluntaris per fer front a la pobresa energètica a l’estiu

El projecte europeu busca persones voluntàries per formar-se com a Agents Energètics i dur a terme accions i intervencions per a minimitzar la pobresa energètica en les famílies en risc d’exclusió. S’estima que, a tot Europa, els i les voluntàries faran actuacions a 3.000 llars.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) i l’Associació Ecoserveis comencen aquest mes de març la formació a totes aquelles persones voluntàries que estiguin interessades a unir-se al projecte ‘Cooltorise’, una iniciativa europea que busca minimitzar l’impacte de la pobresa energètica, també els mesos d’estiu. I és que, per molt que la pobresa energètica s’associï als mesos d’hivern, el fet és que són moltes les llars que no poden mantenir, durant les cada cop més freqüents onades de calor, una temperatura confortable i adequada per al benestar dels seus membres.

Així, durant els mesos de maig, juny i juliol, les persones formades al març i abril com a Agents Energètics orientaran a les llars en situació de vulnerabilitat per tal de gestionar així els seus consums elèctrics a l’estiu, però també per implementar mesures d’eficiència energètica de baix cost i millorar el nivell de confort de la llar sense incrementar la despesa energètica. A més, el projecte i les activitats que es duran a terme volen promoure un canvi d’hàbits a llarg termini.

Actuació a més de 3.000 llars

El projecte Cooltorise està finançat pel programa H2020 de la Unió Europea, i està previst que, durant els tres 3 anys en els quals s’allarga la seva implementació, les persones voluntàries que es formin com a agents energètics a Europa puguin assistir a més de 3.000 llars, 500 dels quals seran a Barcelona i 500 més a Madrid.  El projecte, coordinat per la Universidad Politécnica de Madrid, compta amb les entitats sòcies catalanes ECOSERVEIS i ABD i, en l’àmbit europeu, es coordina amb AISFOR, Comune di Parma, Sdruzenie Tzentar za Ustoychivost Iikonomichesko Razvitie – MOP, Obshtina Peshtera i Vilabs OE.

Inscripcions

A Barcelona és l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) l’encarregada de recopilar les dades de les persones interessades i organitzar la formació, que s’inicia a finals del mes de març Aquells interessats en formar-ne part poden escriure un correu a voluntariat@abd-ong.org.

Visita la pàgina web del projecte!

Leave a comment