Jornades de Comunitats Locals d’Energia a les comarques gironines

Vine el proper 16 i 17 de novembre a les Jornades de Comunitats Locals d’Energia de les comarques gironines que organitza la Diputació de Girona. Una oportunitat per posar en valor aquest nou model i per compartir bones pràctiques d’aquelles iniciatives que estan en marxa!

Dijous dia 16 la sessió serà matí i tarda a Can Gruart (Vilablareix) i estarà dirigida a professionals.

Dijous dia 17 la sessió es concentrarà a la tarda a Can Trona (La Vall d’en Bas) i estarà dirigida a ciutadania. De fet, durant tota la tarda hi haurà servei de canguratge a través d’una proposta de tallers perquè aquelles famílies que vulguin assistir a la trobada puguin fer-ho tranquil·lament.

Programa:
Perquè unes jornades?

Les Comunitats Locals d’Energia (també conegudes com a CLE, per les seves sigles) son associacions, cooperatives, societats, organitzacions sense ànim de lucre o qualsevol altre tipus d’entitat jurídica que estigui realment controlada per accionistes o membres locals i que està generalment orientada al valor més que a la rendibilitat. La seva dedicació és a la generació distribuïda i a la realització d’activitats d’un gestor de xarxa de distribució, subministrador o agregador a nivell local, inclús a escala transfronterera. Recentment, les CLE estan emmarcades dins les Comunitats Energètiques, paraigües que engloba diferents tipus de propostes d’aquest caire.

Sabent del gran impuls que les comunitats energètiques estan agafant a casa nostra, la Diputació de Girona organitza aquestes jornades de Comunitats Locals d’Energia a les comarques gironines, una oportunitat per a crear un espai de debat sobre comunitats emergents i per impulsar debats, intercanvis d’experiències, espais de bones pràctiques i d’enxarxament entre aquelles iniciatives que ja estan en marxa i les que volen començar a caminar.

Estàs impulsant una comunitat local d’energia? Vine!

Si estàs pensant en crear una comunitat energètica local i tens dubtes o vols compartir experiències, pots apuntar-te perquè et contactem i et pogués donar visibilitat durant les jornades. Estem recollint experiències d’aquesta mena per a descobrir nous projectes i fer que participin i tinguin l’acompanyament que es mereixen.

Dia 16 de novembre: Jornades matí i tarda a Can Gruart, Vilablareix:

Dia 17 de novembre: Jornada a la tarda a Can Trona, La Vall d’en Bas:

Tags: