Climate-Ready Barcelona es posa en marxa amb l’objectiu de crear solucions innovadores per ajudar a les ciutats a adaptar-se al canvi climàtic

El projecte europeu Climate- Ready Barcelona engega motors aquest mes de juliol amb una trobada inicial de les entitats sòcies, entre elles l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’enginyeria CIMNE, el Bit Genoma Solucions Digitals, ABD i l’Associació Ecoserveis

Climate-Ready Barcelona vol donar suport a les persones residents de la ciutat de Barcelona per adaptar-se i preparar-se davant dels impactes del canvi climàtic i els reptes energètics associats. És per aquest motiu que el projecte s’ha posat en marxa per tal d’oferir serveis innovadors de conscienciació energètica a les persones usuàries dels Punts d’Assessorament Energètic (PAE) i desenvolupar un mapa de la vulnerabilitat climàtica de les llars. Tot, basat en dades que puguin ajudar la ciutat a prendre decisions relacionades amb el clima.

Però això no és tot. Es preveu que el projecte recopili i analitzi dades per tal d’emetre recomanacions perquè els responsables polítics locals puguin posar en marxa intervencions contra la desigualtat climàtica i que, alhora, aquestes iniciatives s’integrin amb altres accions personalitzades d’assessorament energètic que promoguin la rehabilitació energètica dels edificis i el desenvolupament de plans de sobirania energètica. 

Durant la primera trobada s’han compartit objectius i s’han definit les principals accions previstes dins dels diferents blocs del projecte. Des de la coordinació al pressupost o la comunicació, passant pel desenvolupament dels productes resultants (com serien el mapa de vulnerabilitat en l’habitatge, la millora de l’aplicació La Meva Energia o les recomanacions polítiques que han de servir per fer un pla d’acció per a l’adaptació al canvi climàtic). 

El projecte es durà a terme des del 2023 i fins al juliol de 2025, i compta amb el finançament de l’ICLEI Action Fund. 

Sobre ICLEI 

ICLEI Local Governments for Sustainability és una xarxa global de més de 2.500 governs locals i regionals compromesos amb el desenvolupament sostenible de les ciutats i activa en més de 125 països. ICLEI Europa dóna suport als governs locals implementant el Pacte Verd europeu (European Green Deal), l’estratègia global de la UE per a la neutralitat climàtica que busca construir comunitats més resilients i equitatives.