Busquem 52 Dones pel Clima!

Volem trobar 52 dones del nostre voltant que ens inspiren. Ens ajudes? Busquem històries de dones que són motor de canvi en l’àmbit medio-ambiental i que generen un impacte positiu en el seu entorn a través d’investigacions, propostes, iniciatives, projectes. Dones que lluiten contra el canvi climàtic, dones que treballen per un model diferent, dones actives que posen el seu gra de sorra per fer d’aquest planeta, un lloc més sostenible, just i igualitari. En definitiva, 52 dones pel clima!

I perquè 52? Una per cada setmana de l’any. Perquè volem visibilitzar totes les iniciatives, no només aquelles que acostumen a ser mediàtiques. Volem dones conegudes per la seva tasca però també dones anònimes que, en la seva quotidianitat, trenquen barreres i lluiten per un món millor. I les volem trobar per així plasmar les seves històries, opinions, visions i somnis en una publicació que posi en valor les seves vides i, a la vegada, inspiri a les noves generacions!

Si coneixes dones pel clima, apunta els seus perfils aquí! Les estem buscant.

Resum del projecte

52 Dones pel Clima recopila informació biogràfica de 52 dones en lluita activa contra l’emergència climàtica, amb diversitat de rols i professions dins l’àmbit dels Països Catalans. Poden ser dones nascudes aquí que desenvolupin tasques medio-ambientals arreu del món o dones nascudes fora que treballin dins aquest àmbit geogràfic.

A través de 52 històries responem a un triple objectiu: visibilització del rol femení, foment dels perfils STEAM i divulgació sobre els reptes i solucions del canvi climàtic. S’aposta per combinar contingut estrictament científic/objectiu amb continguts de caràcter emocional i/o cultural, en un projecte híbrid multiplataforma.

Objectius de la publicació

Visibilitzar figures femenines actives en la lluita contra l’emergència climàtica, des de la visió STEAM com de la igualtat de gènere. Obrir un procés participatiu per tal d’escollir les 52 dones i involucrar així a més actors/àmbits/sectors en la selecció dels perfils. Generar una publicació de referència a nivell educatiu per parlar de 1) la importància de les dones en les lluites socials i 2) el canvi climàtic.